luni, 7 ianuarie 2013

Un Vis De Iarna...

                                    Era o noapte linistita de decembrie. Selena impreuna cu parintii stateau la gura semineului. Dintr-o data pe pervazul exterior al ferestrei s-a zarit un fulg, un fulg alb ca spuma laptelui.Selena a sarit repede la fereastra lipindu-si nasucul de geamul rece.Era primul fulg de nea cazut din cer anul acela.Dupa el au mai indraznit si altii, parca parandu-le rau ca se desprind din inaltimile cerului.Fetita cu lacrimi in ochii a strigat:
                    -Zapada! Tati, mami maine iesim pe derdelus!
                   -Intradevar, plapuma alba de zapada  o sa acopere in aceasta noapte intreg satucul.
                               In cateva ore satul dormea sub un asternut imaculat de nea, sub acesta doar clabucii negriciosi de fum mai diminuau peisajul .Pe aceasta intindere pustie nu se putea zari nici o urma, nici un pas.Totul in jur:pe campii, pe dealuri ,parea a fi inghetat,totul parea a fi desprins dintr-o poveste.

                               Dimineata cand Selena s-a trezit si a privit pe fereastra nu ii venea sa-si creada ochilor:mantia stralucitoare era asternuta peste tot, pana si cainele ei Azorel care se afla in cusca era acoperit pe jumatate de nea.Ea s-a imbracat repede si-a luat saniuta si a pornit spre derdelus, dar mare i-a fost mirarea cand a iesit din casa iar piciorusele ei erau adancite pana la genunchi in zapada, cu toate acestea a luat-o in graba spre destinatie.

                                  Pe derdelus s-a intalnit cu toti prietenii ei care se bucurau deasemenea de prima ninsoare.S-au jucat, s-au dat cu saniuta, au facut oameni de zpada, s-au batut cu bulgarii,insa distrandu-se asa de bine nu au observat cum a trecut timpul, indata s-a facut seara si au trebuit sa o ia fiecare spre casele lor , insa au promis ca maine isi vor da intalnire din nou pe derdelus, distrandu-se la fel de copios.
Selena a ajuns acasa rosie in obrajori si cu o bucurie vizibila pe fata , strigand cu veselie si mare entuziasm:
                                -A fost ca un vis de iarna, pentru o zi care ne-a adus fericire in suflete si a inmugurit in inima noastra o mare iubire pentru regina imaculata:IARNA!!!

5 comentarii:

  1. Doamne, ce mi'aş mai dori sa mă întorc in lumea copilăriei. Iţi multumesc că măcar m*ai ajutat puţin.Continuă cu scrisul! E un mod de a ţi creea lumea pe care o vesezi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Maya,promit ca o sa continui sa scriu.pupici cu lipici ptr dvs.

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Da, sa mai fie iarna printesa in cuvinte si iarna regina in metafore...

      Ștergere
    2. Multumesc pentru complimente,o sa mai scriu,promit.

      Ștergere